Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Games

Bluf

Philips leven staat volledig op zijn kop als blijkt dat hij groot talent heeft voor poker en in korte tijd een enorme som geld wint.

In de nieuwe dramaserie Bluf zien we Philip en zijn vrienden genieten van de pokerwereld: een leven vol geld, roem, vrouwen en drank. Door het gewonnen geld krijgen ze de kans om hun dromen werkelijkheid te maken, maar hun nieuwe levensstijl zorgt ook voor spanningen in de hechte vriendengroep. De cast van Bluf bestaat uit bekende Nederlandse acteurs. De rol van Philip is voor Achmed Akkabi.

Fatima Moreira de Melo neemt het als fanatieke pokeraarster Fiona tegen hem op. Kroegeigenaar Dries (Najib Amhali) geeft als ex-pokeraar de vrienden goede raad.

Philip benoemt zijn jeugdvriend Mark (Jan Kooijman) als manager, waar Marks vriendin Elise (Charlie-Chan Dagelet) niet zo blij mee is. Ook Tjé (Géza Weisz), een goede vriend van Philip en Philips halfbroer Hein (Javier Guzman) delen mee in het succes van de geslaagde pokeraar. Yolanthe Sneijder-Cabau treedt op als Philips pr-agent Shira. De tiendelige serie Bluf wordt vanaf vandaag iedere donderdagavond na Expeditie Robinson op RTL5 uitgezonden.