Waterflesje in de vorm van een A4’tje

De kruistocht tegen het bronwaterflesje is al een paar jaar bezig. Er zouden per jaar 509 miljard flesjes worden verkocht en het merendeel wordt niet gerecycled. Slecht voor het milieu, en het plastic is volgens healthfreaks ook nog eens slecht voor je lichaam. Dus zijn er tal van alternatieven die claimen gezonder, duurzamer en mooier te zijn. Maar één aspect blijft toch onveranderd: de cilindervorm. Het kickstarterproject ‘memobottle’ brengt daarin verandering. Twee jongens, een Australische productdesigner en een Amerikaanse accountant, hebben een waterflesje in de vorm van een A4’tje bedacht. Makkelijk voor in je tas. Uiteraard helemaal duurzaam en verantwoord, gemaakt van ‘Eastman Tritan’ een BPA-vrij plastic. BPA is het soort chemicaliën dat voornamelijk wordt gebruikt in kunststoffen. Nu zijn de meeste hippe waterflesjes van dat materiaal, maar dit project is – waarschijnlijk ook dankzij de vorm – bijzonder populair op kickstarter: er is bijna tien keer meer geld binnengehaald dan ze nodig hebben. Voor 24 euro heb je er eentje, en je hebt nog 32 dagen om te beslissen of je dat wilt.

    • Charlotte van ’t Wout