Terugkijken: Herman Brusselmans bij ‘Pauw’ over zijn debuut als thrillerauteur

Hermans Brusselmans in gesprek met Jeroen Pauw
Hermans Brusselmans in gesprek met Jeroen Pauw Screenshot talkshow 'Pauw'

De Vlaamse schrijver Herman Brusselmans schreef al meer dan zestig boeken, maar het recent verschenen Zeik betreft zijn eerste misdaadroman. Over dat debuut, en over zijn schrijverschap, sprak hij gisteravond bij talkshow ‘Pauw’.

Recensent Arjen Ribbens was in een recensie in NRC Handelsblad erg te spreken over de misdaadroman over de Gentse inspecteur Jean-Pierre Zeik van deze ‘Jonge oppergod der Vlaamse letteren’.

‘Met zichtbaar plezier neemt Brusselmans het thrillergenre op de hak. Alles aan Zeik is grotesk: de personages, de aanwijzingen voor de ontknoping en zeker ook de plot zelf – nimmer las ik een thriller waarin alles zo als een zwerende vinger klopte als in Zeik.’