Pakistan doodt 35 militanten bij luchtaanvallen op schuilplaatsen

Pakistaanse gevechtsvliegtuigen hebben drie schuilplaatsen van de Talibaan bij de grens met Afghanistan onder vuur genomen. Daarbij zijn 35 strijders om het leven gekomen. Dat heeft de Pakistaanse krijgsmacht vandaag bekendgemaakt. De aanvallen vonden plaats in de tribale regio Noord-Waziristan. Het leger is daar al drie maanden bezig met een groot offensief. In dit gebied is al lange tijd een groep van lokale en aan Al-Qaeda gelieerde militanten actief. Een deel van hen voert aanvallen uit op NAVO-troepen, net over de Afghaanse grens. Volgens de krijgsmacht zijn bij de operatie in Noord-Waziristan tot nu toe 900 opstandelingen om het leven gebracht. Of die aantallen kloppen is niet na te gaan, omdat er geen journalisten in het gevaarlijke gebied zijn. (AP)