Tagliatelle al salmone

illustratie jet peters

Pasta met zalm, ik durf te wedden dat er in elk visconsumerend gezin wel een recept voor in omloop is. En als u mij toestaat nog even verder te gissen: meestal met gerookte zalm. Wat is er makkelijker dan pasta koken en er een scheutje room, een hand zalmsnippers, wat kappertjes en een kneepje citroen door te husselen?

We koken deze week uit Visbijbel van Bart van Olphen en het leek me aardig om zijn recept voor tagliatelle met zalm met u te delen. Hij gebruikt verse zalmfilet, anijschampignons en dragon, wat het gerecht fijn fris en lichtvoetig maakt. Het is altijd leuk om je repertoire uit te breiden, nietwaar? Ik heb het recept overgenomen zoals het in het boek staat, maar ik vind 160 gram pasta voor 2 personen erg weinig. Van mij mag u meer koken.

    • Janneke Vreugdenhil