Tagliatelle al salmone

Pasta met zalm, ik durf te wedden dat er in elk visconsumerend gezin wel een recept voor in omloop is. En als u mij toestaat nog even verder te gissen: meestal met gerookte zalm. Wat is er makkelijker dan pasta koken en er een scheutje room, een hand zalmsnippers, wat kappertjes en een kneepje citroen door te husselen?

We koken deze week uit Visbijbel van Bart van Olphen en het leek me aardig om zijn recept voor tagliatelle met zalm met u te delen. Hij gebruikt verse zalmfilet, anijschampignons en dragon, wat het gerecht fijn fris en lichtvoetig maakt. Het is altijd leuk om je repertoire uit te breiden, nietwaar?

Ik heb het recept overgenomen zoals het in het boek staat, maar persoonlijk vind ik 160 gram pasta voor 2 personen erg weinig. Van mij mag u meer koken.

Kook de pasta in ruim kokend water met flink wat zout. De kooktijd hangt af van de soort pasta; kijk daarvoor op de verpakking. Neem een koekenpan en verwarm de boter. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze bruin worden. Voeg de zalm toe en bak de stukjes een minuut mee. Voeg de kappertjes toe en blus af met het citroensap.

Laat alles 3 minuten pruttelen en voeg daarna de room toe, die je 2 minuten laat inkoken. Laat de pasta uitlekken en voeg deze direct toe aan de saus. Voeg de dragon toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.