Gluurder HGC deelde beelden uit kleedkamer

De Wassenaarse hockeytrainer Luigi C. blijkt zijn kleedkamerbeelden te hebben gedeeld met zeker twee kennissen. Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren bekendgemaakt tijdens een informatieavond voor leden van hockeyclub HGC.

Bovendien heeft de trainer van jeugdteams niet alleen in de periode 2006 tot 2011 filmopnames gemaakt. In een verhoor verklaarde hij daar tot maart dit jaar mee te zijn doorgegaan.

Vorige week maakte het OM bekend dat de hockeytrainer vanuit een kluisje honderden meisjes heeft gefilmd. Vooral 16-plussers, maar ook meisjes vanaf 12 jaar. Zowel leden van HGC als van 36 bezoekende teams. Eerder was sprake van 34 andere teams.

De twee kennissen van C. hebben, voor zover bekend, zelf geen banden met een hockeyclub. Een van hen, een man uit Den Haag, is vorige week dinsdag, dezelfde dag als C., gearresteerd. Het OM onderzoekt nog of de beelden nog verder verspreid zijn.

Eerder werd al bekend dat C. een strafblad heeft. Hij is in 2008 veroordeeld wegens twee gevallen van potloodventen. Hij kreeg een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf. Hij was toen al betrokken bij de hockeyclub.

De meisjes op de beelden worden niet geïdentificeerd. Dat is niet nodig voor het strafrechtelijk onderzoek, zegt het OM. Bovendien zouden dan meer mensen de beelden moeten bekijken. Wel bekend is dat de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane – alle drie lid van HGC – er niet op staan.