Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Gesink verlaat Vuelta voor zijn zwangere vrouw

Robert Gesink op archiefbeeld. Foto ANP / Bas Czerwinski

Robert Gesink verlaat de Vuelta om bij zijn zwangere vrouw te zijn. Zij verkeert in moeilijkheden en werd de afgelopen week al twee keer geopereerd, meldt zijn ploeg Belkin. Gesink stond zevende in het algemeen klassement.

De Varssevelder zegt:

“Haar situatie is er niet op vooruitgegaan en ze ligt nog steeds in het ziekenhuis. Ik zal de Vuelta onmiddellijk verlaten om bij mijn familie te zien, die me nodig heeft.”

Belkin staat achter de beslissing van zijn kopman.

Gesink reed in Spanje zijn eerste grote ronde nadat hij een hartoperatie had ondergaan. Hij liet zich van zijn beste kant zien op het Iberisch Schiereiland en was hard op weg naar een top-10-notering. (Novum)