Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Stripes

(Ivan Reitman, 1981). Komedie met een hoofdrol voor Bill Murray. Hij speelt John Winger, die op een dag thuiskomt en nog net zijn vriendin aantreft die op het punt staat bij hem weg te gaan. Er zit niets anders op dan dienst te nemen in het leger, samen met z’n even loserachtige vriend. Met nog een ander zootje ongeregeld worden ze dagelijks getraind door de harde sergeant Hulka. Hulka stuurt ze op een missie naar Europa, waarbij ze tegen wil en dank betrokken raken bij een internationaal incident met wat Russen.

RTL7, 23.00-01.05u.