Een hardcore managementboek voor wie het beter wil doen

3

Wie meer wil dan op de winkel passen en de verwachtingen echt wil overtreffen, moet durven te veranderen. Dat is de stelling van Marcel van der Avert in zijn boek Ongeziene resultaten. Prestatieverbeteringen onder de radar. Niet enkel een managementboek, ook een flinke kluif. Van der Avert is van het gestructureerde soort, met talloze to-do-lijstjes voor de manager. Voor één begrip heeft hij bijvoorbeeld vijf oorzaken met vier clusters, daarna volgt een tienstappenplan en ook nog eens vier ‘inspiratiekits’. Ga er maar aan staan. Niemand heeft dan ook gezegd dat verandering vanzelf gaat. Ongeziene resultaten is niet altijd even uitnodigend door de berg aan informatie die over de lezer wordt uitgestort. Van der Avert is duidelijk een erudiete en zeer ervaren consultant. Wie enkel wat inspiratie zoekt en een paar tips wil, zit verkeerd bij dit hardcore studieboek voor de manager die tot op het bot is gemotiveerd om het beter te doen.