Beperkt te beluisteren

Hip bandje komt met hippe albumstream. Alt-J, het Britse indietrio dat in 2012, toen nog als kwartet, hoge ogen gooide met het album An Awesome Wave biedt zijn nieuwe album This is all Yours twee weken van tevoren per stream aan. Er is één maar: je kunt alleen luisteren op een beperkt aantal plekken. Op de website staat een wereldkaart met grote pijlen. Die staan voor plekken waar je het album kunt streamen. Dat streamen doe je dan weer met een app, voor zowel de iPhone/iPad als Android-toestellen en -tablets. Ren, fiets, zwem naar een van de locaties, zet je gps aan en voilà. Het is niet zo dat op elke uithoek van elke straat in elk willekeurig dorp de Britten te beluisteren zijn. De enige plekken waar het gisteren kon, bevinden zich allemaal in Amsterdam (Leidseplein, Vondelpark, Westerpark), Utrecht (Wilhelminapark, Griftpark) en Rotterdam (Zuiderpark, Vroesenpark, Het Park).

    • Frank Huiskamp