Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Skiën

Schumacher ontslagen uit Zwitsers ziekenhuis

foto afp

Oud-Formule 1-coureur Michael Schumacher is gisteren uit het ziekenhuis in het Zwitserse Lausanne vertrokken. Schumacher raakte in december vorig jaar zwaargewond bij een skiongeluk en lag maandenlang in een coma. Daaruit ontwaakte hij in juni. De verwachting is dat hij nooit helemaal zal herstellen. De 45-jarige zevenvoudig wereldkampioen kwam vlak voor de jaarwisseling ten val tijdens het skiën nabij Méribel, in het skigebied Les Trois Vallées in Frankrijk. Hij raakte met zijn hoofd een rots. Ondanks dat hij een helm droeg, hield hij daar ernstige verwondingen aan zijn schedel en hersenen aan over. Hij gaat nu naar huis, waar hij een lang revalidatieproces tegemoet kan zien.