Aantal fulltime studenten met bedrijf sinds 2012 verdubbeld

Het aantal studenten dat naast hun fulltime studie een bedrijf heeft, is sinds 2012 verdubbeld van drie tot zes procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus Centre for Entrepeneurship van de Erasmus Universiteit, dat vandaag gepresenteerd wordt, zo schrijft het Financieele dagblad vanochtend.

Foto ANP

Het aantal studenten die naast een fulltime studie een bedrijf hebben, is sinds 2012 verdubbeld van drie tot zes procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus Centre for Entrepeneurship van de Erasmus Universiteit, dat vandaag gepresenteerd wordt, zo schrijft het Financieele dagblad vanochtend.

Het onderzoek is gedaan onder 10.000 Nederlandse studenten. Het is onderdeel van de Global University Entrepreneurial Spirit Student Survey, een internationaal onderzoek onder twee miljoen studenten in 34 landen.

Bijna een derde van de studenten volgt een of meerdere vakken over ondernemerschap. Het animo voor ondernemen ná de studie, is wel gedaald: wilde in 2012 tien procent van de studenten na hun studie een bedrijf opzetten, nu is dat nog maar zes procent. Iets minder dan een derde van de studenten denkt binnen vijf jaar na zijn studie alsnog een bedrijf op te richten.

    • Mirjam Remie