Amerikaanse tycoon wil SBS, nieuw gigantisch vliegveld in Dubai

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Vandaag worden in Nederland zo’n 470 baby’s geboren. Allemaal moeten ze in een Maxi-Cosi naar huis. Is Maxi-Cosi te machtig? Maker Dorel financiert ‘onafhankelijk’ kinderveiligheidsonderzoek, zo zocht NRC Q uit.

De toestand van de economie meten met ondergoedverkoop, in plaats van met consumptie, huizenprijzen en werkloosheid. Het CBS zal het morgen waarschijnlijk niet doen in zijn jaarlijkse verslag van de economie. Wij wel.

Apple geeft je geen kans om het te vergeten: vanavond presenteert het bedrijf zijn nieuwe iPhone. Alle opgezette mysteries ten spijt, hoe hij eruitziet is al bekend.

Poldernieuws

Familiebedrijven gaan voor financiering steeds vaker naar vermogende particulieren, schrijft het FD. KPMG deed onderzoek naar de trend.

De originele iPhone was in 2007 600 euro. In India wordt nu een vergelijkbare smartphone verkocht voor maar 25 euro, schrijft de Volkskrant

Amerikaanse mediatycoon John Malone aast op SBS Nederland, meldt de Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Tinder heeft voor een onbekend bedrag geschikt in de seksuele intimidatie-zaak die een vice-directeur aanspande tegen de datingapp, meldt Buzzfeed.

Mag een Uber voor uitsluitend vrouwen wel van de wet, vraagt The Wall Street Journal zich af.

General Mills gaat op de gezonde toer en koopt de organische voedselfabrikant Annie’s Homegrown voor 820 miljoen dollar, meldt The New York Times.

While you were sleeping… in Asia

Op zoek naar eeuwige roem? Doneer net als de Hongkongse familie Chan 350 miljoen Amerikaanse dollar aan Harvard en de whizkids van de toekomst studeren straks in een collegezaal die naar jou is vernoemd. South China Morning Post schrijft hoe de Chans dat klaarspeelden.

Dubai-nooit-genoeg begint weer eens een megalomaan project. Het emiraat beschikt al over een indrukwekkende luchthaven, maar bouwt voor 32 miljard dollar een tweede megavliegveld, schrijft de Financial Times.

NEC gaat omhoog. Nee, dit gaat niet over promotiekansen van de Nijmeegse voetbalclub. Het Japanse NEC ziet meer toekomst in de bouw van satellieten dan mobiele telefoons, meldt The Wall Street Journal.

NRC Q’s citaat van de dag

“Het is net alsof je ‘seks’ in een kop zet: iedereen klikt erop.” - Colin van Hoek, hoofdredacteur van nutech.nl, over hoe goed berichten over Apple scoren.

Veel succes vandaag. Heb je nieuws, commentaar, of géén Maxi-Cosi? Mail ons op nrcq@nrc.nl. Volg ons op Twitter en Facebook voor updates.

Veel succes vandaag. Bevalt onze nieuwsbrief? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • Anouk van Kampen