Terrorisme op Twitter

Voor 'waarheden over terrorisme' kunnen twitteraars terecht bij @ThinkAgain_DOS. Hiermee wil het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken propaganda van bijvoorbeeld Islamitische Staat (IS) en Al-Qaeda ontkrachten. De afdeling die de tweets verstuurt gaat zelfs in discussie met sympathisanten en leden van deze terroristische groeperingen. @ThinkAgain_DOS is het Amerikaanse antwoord op het vernuft waarmee extremistische groepen social media inzetten om strijders te ronselen en hun boodschap naar buiten te brengen. Met een budget van vijf miljoen dollar om dagelijks te twitteren zal het ministerie waarschijnlijk weinig terroristen overtuigen hun wapens in te ruilen, zeker gezien het feit dat deze islamistische groepen veel meer bedreven lijken te zijn met social media. De discussies geven echter een onthullend kijkje in de botsing tussen het (Midden-)Oosten en het Westen en de verschillende opvattingen over ideologie, plicht en geloof.