Spelen in Star Wars

Fans van Star Wars moeten nog zeker een jaar wachten op de nieuwste film Episode VII. Intussen kunnen zij de tijd doorkomen met Star Wars: Commander. In dit spel kruipen gebruikers in de huid van het kwaadaardige keizerrijk of de moedige rebellen die tegen hen strijden. Het spel doet sterk denken aan de populaire app Clash of Clans. Spelers bouwen een basis, weren aanvallen van de computervijanden en andere spelers af en kunnen upgrades kopen om betere wapens en gebouwen te maken. Star Wars: Commander speelt zich af tussen de films van de originele trilogie (A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of The Jedi) en daarbij komen veel bekende figuren als Darth Vader langs. Een feest van herkenning voor de fans, maar ook een goede kennismaking met de franchise voor geïnteresseerde spelers. De besturing is eenvoudig en de graphics zijn prachtig. Maar voor wie Clash of Clans al speelt, kan de game voelen als een herhalingsoefening.