Vijf miljoen voor fitte, oudere werknemers

None
foto thinkstock

Het kabinet stelt vijf miljoen euro beschikbaar om werknemers in middelgrote en kleine bedrijven (mkb) tot aan hun pensioen fit te houden voor de arbeidsmarkt. Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) heeft daarover gisteren in Rotterdam een intentieverklaring getekend met voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen, waar het geld ook naartoe gaat. De brancheorganisatie gaat de komende vier jaar bedrijven stimuleren om werknemers tot aan hun pensioen inzetbaar te houden. Dan gaat het onder meer om scholing, ontwikkeling van nieuwe kennis en vaardigheden, een gezonde werksfeer en het terugdringen van ziekteverzuim. Ook worden werknemers gewezen op de eigen verantwoordelijkheid die zij hebben om tot op hoge leeftijd inzetbaar te blijven.

    • Novum