Contador wint Koninginnerit

Contador heeft de Koninginnerit van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven.

De zestiende etappe bevatte vijf cols van de eerste categorie tussen San Martín del Rey Aurelio en La Farrapona. De Spanjaard was de sterkste en liep uit in het algemeen klassement. Er waren vier mannen die binnen anderhalve minuut van elkaar stonden: Contador, Froome, Valverde en Rodríguez. Maar nu is het verschil groter: in de slotkilometer sprong Contador weg bij Chris Froome, die op veertien seconden tweede werd. Alejandro Valverde en Joaquim Rodríguez gaven ongeveer een minuut toe. Opmerkelijk was dat twee renners elkaar klappen uitdeelden: de Rus Rovnyi en de Italiaan Brambilla, die allebei in de kopgroep zaten. Beide renners zijn uit de Ronde gezet door de organisatie.

    • NRC