Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Twee Amerikanen op shortlist voor Britse Booker Prize

De schrijvers Joshua Ferris en Karen Jay Fowler zijn de eerste Amerikanen op de shortlist van de Britse Man Booker Prize. De prijs staat dit jaar voor het eerst open voor auteurs uit de VS. De zes genomineerden zijn: Joshua Ferris (To Rise Again at a Decent Hour), Richard Flanagan (The Narrow Road to the Deep North), Karen Joy Fowler (We Are All Completely Beside Ourselves), Howard Jacobson (J), Neel Mukherjee (The Lives of Others) en Ali Smith (How to be Both) De winnaar van de Booker Prize wordt 14 oktober bekend gemaakt. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door de Nieuw-Zeelandse Eleanor Catton. (NRC)