Popprinses in de maak

De ster van Lady Gaga is zo goed als uitgedoofd; Katy Perry en Beyoncé zijn gevestigd; Miley Cyrus heeft haar eigen stoute imperium gecreëerd. Dus er is ruimte voor een nieuwe hitzangeres. Ariana Grande (21) lijkt een geschikte kandidaat. De Amerikaanse ex-kindster bevindt zich aan het frisse uiteinde van het spectrum; ze heeft een brave uitstraling en bereikt meerdere octaven. Zo te horen moet haar tweede cd, My Everything, Grande breed lanceren. Gast-rappers werden ingezet (Big Sean), gast-zangeressen ingevlogen (Jessie J, Nicky Minaj), sterproducers gehuurd (David Guetta) en nieuwkomers kregen een kans (Weeknd, Cashmere Cat). Die nieuwkomers deden goed werk, vooral ‘Love Me Harder’ van Weeknd heeft een mooi ondergronds klinkende beat met geheimzinnige echo. Maar de meeste andere liedjes kregen óf een knetterende dance-sound, óf een voor de hand liggende rap. Grande heeft een soepele stem, maar klinkt steeds als iemand anders: als Beyoncé of als Katy Perry, en bijna nergens als zichzelf.

    • Hester Carvalho