Nrc.next leestips - Wat te lezen na ‘Kaddisj voor een kut’ van Dimitri Verhulst?

Nrc.next geeft wekelijks leestips op maat. Deze week drie tips voor de liefhebbers van Dimitri Verhulst. Wat te lezen na zijn autobiografische jeugdinrichtingsroman Kaddisj voor een kut?

1. Problemski Hotel - Dimitri Verhulst


Zo persoonlijk en maatschappelijk betrokken als in zijn nieuwe roman, zo is Dimitri Verhulst niet vaak. Maar wel in een van zijn eerste succesboeken: Problemski Hotel. Daarin vertelt hij de verhalen van mensen die hij ontmoette in een Vlaams asielzoekerscentrum.

2. Wij - Elvis Peeters


En is die nieuwe roman ‘geweldsporno’ (zoals deze krant schreef) of niet? Iets vergelijkbaars zeiden sommige critici over Wij, van Elvis Peeters. Pubers die hun seksuele grenzen verkennen en je als lezer aan het denken zetten, of onsmakelijk gedoe? Oordeel zelf. En huiver.

3. Het dolhuis - Boudewijn Büch


Boudewijn Büch schreef een modern-klassieke jeugdinrichtingsroman: Het dolhuis. De jonge Winkler Brockhaus wordt er op zijn negende heen gestuurd, maar het boek laat je achter met de vraag of dat wel terecht was. En was dit echt een autobiografisch verhaal, van notoir fantast Büch?

    • Thomas de Veen