Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Nog twee verdachten in zaak rond filmen hockeymeisjes

Foto ANP/ Koen Suyk

In het onderzoek naar het stiekem filmen van meisjes en vrouwen in de kleedkamer van de Wassenaarse hockeyclub HGC zit een tweede verdachte vast. Een derde verdachte is in beeld, laat het Openbaar Ministerie in Den Haag vanavond weten.

De man die is aangehouden komt uit Den Haag en is een bekende van de 45-jarige trainer van de club wiens aanhouding justitie vorige week al bekendmaakte. Ze werden op dezelfde dag aangehouden, maar ‘in het belang van het onderzoek’ werd de arrestatie van de Hagenaar niet eerder naar buiten gebracht.

Onderzoek na vondst beelden

Het strafrechtelijk onderzoek naar de trainer uit Wassenaar werd ingesteld na de vondst van dvd’s bij de man uit Den Haag. Er stonden opnames uit de dameskleedkamer van HGC op. Ook trof de politie kinderporno aan. De Hagenaar heeft zelf niets met de hockeyclub te maken en moet de beelden dus hebben gekregen van de trainer.

Ook bij de derde verdachte die het OM in het vizier heeft is dat waarschijnlijk het geval. In zijn woning lagen ook dvd’s met beelden van heimelijke opnames uit de hockeykleedkamer. Hij is ook een bekende van de verdachte uit Wassenaar.

De politie zoekt nu uit of er sprake is van verdere verspreiding. Er zijn nog steeds geen aanwijzingen dat het materiaal via internet is verspreid. (Novum)