Nieuws in vier hoofdpunten

Het belangrijkste nieuws doornemen zonder daar veel tijd aan kwijt te zijn, kan met Inka Binka. De app van de gelijknamige Californische startup vat de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld bondig samen. Of het nu over de nieuwste

iPhone of over de ebola-epidemie in West-Afrika gaat, InkaBinka destilleert uit de grootste nieuwsberichten van de dag de vier belangrijkste hoofdpunten voor de lezer. Het voorkomt dat de gebruiker verzuipt in lange nieuwsberichten, longreads en analyses. De interface van de app is fraai en makkelijk in gebruik. Door te swipen over de foto’s bij berichten bladert de lezer door het nieuws. Aan de rechterkant van het scherm toont Inka Binka ook ouder nieuws over hetzelfde onderwerp, zoals Islamitische Staat in Irak. Hierdoor bouwt de app een handig dossier op dat lezers kunnen naslaan. Wie een samenvatting in vier punten over Irak te kort vindt, kan in de app gelukkig altijd nog doorklikken naar het volledige artikel.