Limburgse kranten definitief in Belgische handen

Foto ANP / Marcel Antonisse

De kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad komen definitief in Belgische handen. De Belgische uitgever Concentra heeft een akkoord bereikt met het Britse Mecom over de verkoop van de Nederlandse Mediagroep Limburg (MGL), zo meldt de uitgever. Hoeveel voor de mediagroep wordt betaald is niet duidelijk.

Volgens Concentra, onder meer uitgever van de Gazet van Antwerpen, past de Limburgse mediagroep bij de filosofie van het bedrijf zo meldt persbureau Novum.

“Ons geloof in gedegen regionale journalistiek is onwrikbaar en plaatst ons op één lijn met de mediagroep. Ons geloof in de papieren krant is groot, op voorwaarde dat zij samen evolueert met de verschillende digitale en mobiele applicaties.”

De overname van Concentra speelde al sinds december vorig jaar toen een overname op het laatste moment afketste. In februari werd wel een akkoord op hoofdlijnen gesloten. Drie maanden geleden werd bekend dat de provincie Limburg voor tien miljoen euro garant zou staan voor de overname van de mediagroep. Voor Concentra was die garantstelling een voorwaarde om het bod op de MGL door te zetten. Ook de drukkerij komt in handen van de Belgische uitgever.

Het moederbedrijf van Concentra, het Vlaamse concern Mediahuis, is ook in onderhandeling met investeringsmaatschappij Egeria over een overname van NRC Media. Het Belgisch-Nederlandse krantenbedrijf De Persgroep bracht onlangs een nieuw bod uit op Mecom, eigenaar van Wegener. Daarmee komende de Volkskrant, het AD en Het Parool onder één dak met onder meer de Gelderlander, Tubantia, De Stentor en PZC.

Lees ook Belgische bazen vechten in Nederland (€)

    • Anouk Eigenraam