Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Muur beschermt kinderen

Foto AFP

Israëlische kinderen spelen met speelgoedgeweren bij een nieuwe betonnen beschermingsmuur rond een kleuterschool in Nahal Oz. De meeste inwoners van deze kibboets nabij de grens met de Gazastrook zijn teruggekeerd na de wapenstilstand die eind augustus werd gesloten tussen Israël en de Palestijnse beweging Hamas. Tijdens de vijftig dagen durende oorlog, die ruim 2.100 Palestijnen en 71 Israëliërs het leven kostte, vluchtten veel inwoners langs beide kanten van de grens uit hun huizen. In Israël zijn nieuwe veiligheidsmaatregelen ingesteld, zoals deze muur van betonblokken.