Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Generatiekloofje

Onze zoon studeert en woont sinds kort op kamers. Hij is genoodzaakt zijn eigen maaltje te bereiden. Tot verbazing van mijn vrouw en mij doet hij dit voorbeeldig en met behulp van kookboeken, meestal via internet. Mijn vrouw houdt van koken en heeft een groot aantal (papieren) recepten, waaronder een oud kookboek van haar moeder. Hierin staat onder meer een recept voor een saus met als begin: „Laat in een pan vet goed bruin worden en voeg al roerend het meel toe.”

Opmerking van zoonlief over dit recept: „Wat een shit-recept zeg, wat moet ik nu vet goed bruin laten worden?”

Mark de Lange