Flappy Bird is terug

Ontwikkelaar Dong Nguyen kon het toch niet laten. Nadat hij in februari aangaf ten onder te gaan aan het succes van Flappy Bird haalde hij de game van de markt. Om de frustrerende vogel daarna weer in de app-winkels terug te zetten. Nguyen staart nu nogmaals in het donkere gat van succes met de opvolger van Flappy Bird: Swing Copters. De app heeft dezelfde Super Mario-achtige vormgeving en ook de besturing is hetzelfde. Alleen beweegt de hoofdpersoon niet omhoog of omlaag, maar zorgt een tik op het beeldscherm dat hij links of rechts beweegt. Swing Copters is eigenlijk Flappy Bird, maar dan negentig graden omgedraaid. Hoewel de nieuwe game van Nguyen moeilijk is om te spelen, is de game makkelijker dan Flappy Bird. Althans, voor gebruikers die de update van eind augustus hebben gedownload. Dat is een kleine kanttekening bij Swing Copters, de oude vertrouwde frustratie van Flappy Bird mist.

    • Hans Klis