Jong Oranje verspeelt groepswinst tegen Slowakije

Jong Oranje ging gisteren op pijnlijke wijze onderuit tegen Jong Slowakije (0-1). Door deze nederlaag zette de ploeg van de nieuwe bondscoach Adrie Koster kwalificatie voor het jeugd EK en de Olympische Spelen op het spel. Jong Oranje kan zich mogelijk nog als één van de vier beste nummers twee plaatsen voor de play-offs. Daarbij is Nederland afhankelijk van andere wedstrijden die vandaag nog worden gespeeld.

Vorige week leek Jong Oranje al de groepswinst veilig te kunnen stellen. Het elftal had daarvoor aan één punt in de thuisduels met Georgië en Slowakije genoeg. Maar nadat Jong Oranje verrassend in Deventer verloor van de Georgiërs (0-1) volgde nu een echec in Tilburg tegen de Slowaken. Jong Oranje werd op alle fronten overklast en mocht van geluk spreken dat alleen Adam Zrelak voor Jong Slowakije in de 71ste minuut wist te scoren.

Met zestien punten uit acht wedstrijden eindigt Nederland als tweede in de poule. De tien groepswinnaars en vier beste nummers twee plaatsen zich namelijk voor de play-offs voor een EK-ticket. Als Nederland de play-offs bereikt stuit de ploeg op een zware tegenstander. Op het EK in Tsjechië staat volgend jaar ook plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op het spel. Daarvoor moeten de halve finales worden bereikt. (NRC)