Disney’s kleine helden

Het is een kleine wereld. Zeker als Kurt Moses haar in beeld brengt. Sinds 2010 fotografeert hij miniatuurtjes van Disneyfiguren voor zijn verzameling Un Petit Monde. Samen met zijn vrouw reist Moses de Verenigde Staten door, van Florida tot New York, om de uitdaging aan te gaan om met speelgoed „een realistische scène” na te bootsen „met alleen het beschikbare licht”, zoals hij het zelf op zijn website omschrijft. Het levert onwerkelijk echte foto’s op van de hoofdpersonen uit Pixar-film Cars temidden van de gele taxi’s op Times Square of cowboy Woody die regelrecht uit Toy Story is gestapt om tussen konijnenhokken te wandelen. In opdracht van Disney maakte Moses de serie Disney Infinity om hun nieuwste film Big Hero Six te helpen promoten. De beelden met moderne helden van de filmstudio overtreffen het eerdere werk van Moses en zijn vrouw. Wie het lukt voorbij de marketing te kijken, kan urenlang staren naar het vakmanschap van het tweetal.