Circustent met boksers

Vivianne Dalles verhuisde in 2011 van Bangkok naar Australië. Maar voor de Franse fotografe waren surfers en kangoeroes niet de meest boeiende subjecten om te fotograferen .Zij ging op zoek in het broeierige binnenland van het continent naar dankbare onderwerpen. In Alice Springs trof Dalles een circustent aan. Maar in plaats van acrobaten en clowns traden daar boksers op. De mannen en vrouwen van Roy Bell’s Boxing Tent reizen elk jaar duizenden kilometers naar kleine dorpjes om daar te vechten tegen inwoners. Dalles volgde het familiebedrijf, het laatste bokscircus van Australië, twee jaar lang en documenteerde hun ervaringen. Voor haar foto’s van dit fascinerende familiebedrijf ‘down under’ werd Dalles vorige week beloond met de 2014 Canon Female Photojournalist Award op het prestigieuze Visa Pour l’Image-festival in Perpignan.

Op haar website is een indrukwekkende selectie foto’s van Dalles’ project ‘Boxing Tent’ te vinden.