Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Ryanair koopt 100 nieuwe vliegtuigen

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een deal met Boeing gesloten voor 100 nieuwe 737-toestellen, met een optie voor nog eens 100 toestellen. De overeenkomst is 11 miljard dollar waard, een bedrag dat nog kan oplopen tot 22 miljard dollar. Ryanair bezit op dit moment zo’n 300 vliegtuigen en wil de komende jaren flink investeren in de vloot. In mei presenteerde het bedrijf de jaarcijfers: een nettowinst van 523 miljoen euro, een daling van 8 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het is voor het eerst dat de winst van de maatschappij daalt. Volgens het Ierse bedrijf komt dit door een grotere concurrentie in Europa.