Alles over Apple

Apple kan zich niet verbergen voor Mark Gurman, kopte Columbia Journalism Review vorige maand. De twintigjarige student Informatica van de Universiteit van Michigan wordt omschreven als de “scoop-meester” van technologiesite 9to5mac.com. De journalist staat bekend om zijn diepgravende analyses en onderzoekjournalistiek over Apple. Hij schreef als eerste over nieuwe iPhones en de komst van spraakdienst Siri. Recent schreef hij een serie over de marketingmachine van Apple die werd opgepikt door Forbes, Time en Business Insider. Maar het bedrijf waar Gurman zoveel over schrijft, beschouwt hem niet als een echte journalist. Ze reageren niet op aanvragen van het “blogfenomeen”, en nodigen hem niet uit voor evenementen. Daar maakt Gurman zich niet druk over. Hij blogt verder over de producten van Apple, ook tijdens colleges. Zijn grootste uitdagingen zijn het halen van zijn vakken en het sparen voor het opzetten van zijn eigen startup.