A2 tussen Den Bosch en Utrecht afgesloten na zwaar ongeluk

Foto ANP

Door een ongeluk met zes auto’s en een vrachtwagen zijn drie rijstroken van de A2 tussen Den Bosch en Utrecht gesloten. Het ongeluk gebeurde rond 06.15 uur tussen knooppunt Deil en Geldermalsen, aldus een woordvoerder van de ANWB tegenover persbureau Novum.

Update: De A2 is inmiddels weer vrijgegeven.

Bij het ongeval raakten twee mensen lichtgewond, zo liet de politie weten. Automobilisten moeten rekening houden met zeker anderhalf uur vertraging, melden de verkeersdiensten van de ANWB en VID.

Rond 07.00 uur stond al zo’n 14 kilometer file. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om de reis zo lang mogelijk uit te stellen. Op het punt waar het ongeluk gebeurde heeft de A2 vier rijstroken, waardoor er nu dus nog maar een open is. De gesloten rijstroken gaan naar verwachting rond 10.00 uur open.

Omrijden kan vanaf knooppunt Empel via de A59 richting Waalwijk en de A27. “Maar als de file nog langer wordt, staat het voor dat knooppunt ook al vast”, zegt de woordvoerder.

    • Annemarie Coevert