Zonnen nu het nog kan

Foto AFP / Francisco Leong
Foto AFP / Francisco Leong

Met zo’n 25 graden was het gisteren lekker weer in de Oost-Oekraïense stad Slavjansk, dus deze twee dames grepen hun kans om nog even te kunnen zonnen.

Sinds vrijdag is er een wapenstilstand tussen het Oekraïense regeringsleger en de separatisten. Maar het staakt-het-vuren is broos, op sommige plekken wordt nog gewoon gevochten. Zo werd op honderd kilometer ten noorden van Slavjansk, in het dorp Spartak, over en weer geschoten. Ook in het nabijgelegen rebellenbolwerk Donetsk en in de havenstad Marioepol werd gisteren nog gevochten. Daarbij viel een dode, het eerste slachtoffer sinds de wapenstilstand van kracht werd.

De komende dagen wordt regen voorspeld in de omgeving van Slavjansk. Met temperaturen rond de twintig graden blijft het wel aangenaam.