Williams wint voor derde jaar op rij US Open

Serena Williams met haar trofee na de finale van de US Open tegen Caroline Wozniacki. USA Todat Sports / Susan Mullane

Serena Williams heeft voor het derde jaar op rij en de zesde keer in haar loopbaan de US Open gewonnen. De nummer een van de wereld was gisteren in de finale in New York met tweemaal 6-3 te sterk voor Caroline Wozniacki. Voor de 32-jarige Williams is het haar achttiende titel op een grandslamtoernooi.

Het was de derde keer in korte tijd dat Williams het opnam tegen haar goede vriendin Wozniacki. Ze trok bij de toernooien van Montreal en Cincinnati aan het langste eind. De Amerikaanse begon slordig aan de finale op Flushing Meadows. Ze moest direct een breakpunt wegwerken, maar ook Wozniacki had last van de zenuwen.

De 24-jarige Deense, de mondiale nummer elf, wist haar eerste servicebeurt niet te behouden, maar kwam door een aantal afzwaaiers van Williams meteen terug. Ook daarna leverden beide speelsters nogmaals hun opslag in. Een derde break van Williams bleek beslissend. Ze liep uit naar 5-2 en gaf die voorsprong niet meer weg.

Williams op gelijke hoogte met Navrátilová en Evert

In het tweede bedrijf stoomde Williams door. Ze brak Wozniacki in de eerste game, waarna de partij tot 5-3 op service verliep. De titelhoudster kreeg vervolgens op de opslag van haar tegenstandster haar eerste wedstrijdpunten. Een backhand achter de baseline bezorgde Williams de zege.

https://www.youtube.com/watch?v=7ePKilBfJSY

Met haar achttiende grandslamtitel komt Williams op gelijke hoogte met haar illustere landgenotes Martina Navrátilová en Chris Evert. Alleen Margaret Court (24 titels), Steffi Graf (22) en Helen Wills Moody (19) waren in het verleden succesvoller.
Voor Williams is het de eerste grandslamtitel van het seizoen. Ze werd op de Australian Open (vierde ronde), Roland Garros (tweede) en Wimbledon (derde) vroegtijdig uitgeschakeld.

Wozniacki, die indruk had gemaakt in New York door onder anderen Maria Sjarapova te verslaan, wacht nog op haar eerste eindzege op een grandslamtoernooi. Ze speelde in 2009 al eens de finale op de US Open, maar verloor toen van Kim Clijsters. (Novum)