The Simpsons

FOX,

20.20-20.45u.

Naast de dagelijkse herhalingen zijn op FOX iedere maandag afleveringen uit het meest recente, 25e seizoen van The Simpsons te zien. Vandaag het hoogtepunt uit die reeks: de speciale Lego-aflevering Brick Like Me. Homer Simpson wordt wakker in een alternatieve versie van Springfield waarin alles en iedereen van Lego gemaakt is. De door computers geanimeerde Lego-scènes worden afgewisseld met delen in de ‘echte’ wereld met de traditionele animatiestijl. Als de blokkigere handen van ‘Lego Homer‘ plotseling vingers krijgen, worden beide stijlen gemixt. „Mijn handen hebben rare friemelende dingen gekregen. Ze hebben vast een naam, maar ik kan er mijn vinger niet opleggen.” De makers hebben gelet op alle details. Zo is baby Maggie van Duplo, de Lego voor de allerkleinsten. Nieuwe Simpsons-afleveringen missen vaak de scherpte van eerdere seizoenen. Brick Like Me is echter van hoog niveau. Dit komt niet alleen door de geslaagde gimmick. De schrijvers hebben veel aandacht besteed aan een sterk verhaal met een emotionele kern. Homer verschuilt zich in een fantasiewereld, omdat zijn dochter Lisa daar nooit ouder zal worden.

Thijs Schrik