Prins William en Kate verwachten hun tweede kind

Prins William en Kate in Australië. Foto EPA

De Britse prins William, kleinzoon van koningin Elizabeth, en zijn vrouw Kate verwachten hun tweede kind. De Britse hertogin is opnieuw zwanger, zo schrijft persbureau AP op basis van een woordvoerder. Op 22 juli 2013 werd kroonprins George geboren.

Het is nog niet bekend wanneer de baby precies verwacht wordt. Uit een verklaring van het Britse koninklijk huis blijkt dat koningin Elizabeth ‘zeer verheugd’ is over het nieuws:

“De koningin en de leden van beide families zijn zeer verheugd over het nieuws dat de koninklijke hoogheden in verwachting zijn van hun tweede kind.”

Ook de Britse premier David Cameron reageert opgetogen:

Twitter avatar David_Cameron David Cameron Many congratulations to the Duke and Duchess of Cambridge. I’m delighted by the happy news that they’re expecting another baby.

George is prins van Cambridge

William trouwde op 29 april 2011 met Kate Middleton. Sinds het huwelijk gaan William en Kate door het leven als hertog en hertogin van Cambridge, hun zoon heeft de titel prins van Cambridge. Diana wilde William “een zo normaal mogelijke jeugd” geven. Volgens paleisbronnen wil William voor zijn kinderen hetzelfde. Het vaderschap heeft prins William veranderd, zo liet hij in een interview weten na de geboorte van zijn eerste zoon.

Dit waren de eerste foto’s van George:

    • Annemarie Coevert