Next denkt vooruit

Hoe waarderen jongeren hun leven? En waar willen ze zijn over vijf, tien jaar? nrc.next vraagt het aan mensen op stations.

Naam: Ryi Li

Leeftijd: 22 jaar

Woont in: Shanghai

Opleiding: Middelbare school Guangzhou, University of Taipei, studeert nu aan University College Londen (Master of Arts)

Waar wil je over vijf jaar zijn?

„Als ik mijn master heb gehaald in Londen ga ik terug naar China, naar Beijing, Shanghai of Guangzhou, omdat daar de meeste mogelijkheden zijn om in de kunstjournalistiek of de kunstsector een baan te vinden. Ik wil een rol gaan spelen in het bepalen van het Chinese kunstbeleid, of in het bedrijfsleven of bij de overheid.”

Waar wil je over tien jaar zijn?

„In de VS om te promoveren aan een Amerikaanse topuniversiteit met een onderzoek naar de invloed van sociale media in de Chinese culturele sector. Uiteindelijk is een academische carrière en het schrijven van een boek mijn droom.”

Heb je een levensmotto?

„Je moet niet bang zijn iets te verliezen. Je moet niet laf zijn en niets durven uit vrees voor mislukking of gezichtsverlies. What doesn’t kill you makes you stronger.”

Geef je leven eens een cijfer?

„Een 9. Ik studeer sinds kort in Londen, ik ben graag in Europa, het is er fantastisch. En, ik kan goed met mezelf, mijn vrienden en mijn familie opschieten.”

Waarom al zo’n hoog cijfer?

„Mijn ouders stellen mij in staat mijn dromen te realiseren.”

    • Oscar Garschagen