Kijken, kijken, maar óók kopen bij funda

Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wil solliciteren op deze functie.

Functie: UX designer
Bedrijf: funda, de huizenzoekwebsite.
Wat opvalt aan de vacature: Je werkt in een “multidisciplinair SCRUM team.”

Wat doe je dan eigenlijk?

Funda wil gebruiksvriendelijk zijn voor íedereen, “ook je moeder,” zegt Teun Hompe, van het UX - user experience - designerteam. Hoe funda overkomt op de gebruiker is jouw verantwoordelijkheid.

Een typische dag bij funda begint met een “stand-up”: staand vergaderen, waarbij iedereen voor een groot takenbord gaat staan. “Dat is efficiënter en houdt mensen proactief”. Daarna begint je dag, waarbij je taken variëren van het verbeteren van een balk of button op de website. Tot het schetsen van een nieuwe functionaliteit voor de zoekpagina. Of het bespreken van concepten met software ontwikkelaars en andere technici.

Wat verdient dat?

Daar laat funda niet meer over los dan dat het salaris “heel competitief in de markt” is. “Je wordt betaald op basis van wat je kunt.”

Waarom zoeken ze iemand?

Omdat funda groeit. En de website nog gebruiksvriendelijker moet worden. Zo willen ze dat de nabijheid van scholen of openbaar vervoer bij huizen ook zichtbaar wordt. “Nu zoeken bezoekers dat nog uit door eerst naar een andere website te surfen.”

Wat voor collega moet je zijn?

Funda zoekt mensen die zich goed kunnen inleven in andere mensen. “Je bent alsmaar bezig met de behoefte van de klant.” Ook moet je creatief zijn en in oplossingen denken.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Funda.nl trekt maandelijks zo’n 6,5 miljoen bezoekers. “Heel Nederland kijkt naar jouw werk, daar moet je wel tegen kunnen”, zegt Hompe. Ook krijg je te maken met zogenaamde fundajunkies, mensen die niet per se op zoek zijn naar een huis maar regelmatig rondhangen op funda.

De lunch is dan wel weer “uitzonderlijk lekker”. Er wordt “zelfs” pindasoep geserveerd, aldus Hompe. Die er vervolgens in de tussenuren weer kan worden afgetraind door een potje pingpong of tafelvoetbal. Ook dát kan namelijk bij funda.

    • Liza Jansen