Hoofd Arabische Liga wil actie tegen IS

Het hoofd van de Arabische Liga heeft gisteren lidstaten van die landengroep opgeroepen om IS op militair en politiek vlak aan te pakken. De leden van de Liga waren in Egypte bijeen om de dreiging die uitgaat van IS te bespreken. De Verenigde Staten en andere westerse landen grepen de afgelopen weken in om de opmars van IS te stuiten. De Amerikanen voerden gisteren nog bombardementen uit in Noord-Irak en onder meer Groot-Brittannië en Duitsland leverden wapens aan de Koerden in Noord-Irak, die zich tegen IS verzetten. Wat de Arabische Liga precies wil doen, is nog onduidelijk. Voorzitter Nabil Elaraby toonde zich gefrustreerd en tekende aan dat de leden van de groep in het verleden elkaar vaak niet hielpen bij het bestrijden van lokale gewapende groeperingen.