Hoger bod Arcadis op Hyder

Hyder Consulting was onder meer betrokken bij de bouw van de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld. Foto Thinkstock

Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft voor de tweede keer het bod verhoogd op de Engelse branchegenoot Hyder Consulting. Het nieuwe bod, 750 pence per aandeel, betekent dat Arcadis bereid is om 296 miljoen pond (373 miljoen euro) te betalen voor Hyder. Arcadis zou inmiddels 28,2 procent van de uitstaande aandelen bezitten. Eind juli bood Arcadis 650 pence per aandeel, begin augustus ging het Japanse bedrijf Nippon Koei daarover heen met 680 pence, gevolgd door Arcadis’ tegenbod van 730 pence op 21 augustus.

Arcadis adviseert en ontwerpt wereldwijd projecten op het gebied van infrastructuur, milieu, water en gebouwen. Met de overname van Hyder (jaaromzet 375 miljoen euro, 4.500 medewerkers) wil het bedrijf zijn positie in Azië, Australië en Duitsland versterken. De strijd om Hyder komt kort na de overname van architectenbureau Callison (omzet 167 miljoen euro, 1.000 medewerkers) in de VS. (NRC)