Wat een knal! Guidetti en Henry in de Goal van het Weekend

Aug 23, 2014; Harrison, NJ, USA; New York Red Bulls forward Thierry Henry (14) acknowledges fans after scoring his second goal of the period against the Montreal Impact at Red Bull Arena. New York Red Bulls defeat the Montreal Impact 4-2. Mandatory Credit: Jim O'Connor-USA TODAY Sports

Helaas wat minder aanvoer van doelpunten vanwege het internationale weekend, maar gezien de top-3 van deze week valt er toch weinig te klagen. En zaterdag vierden we bovendien de verjaardag van René Higuita’s ‘schorpioen’ uit 1995 op Wembley.

3. Saman Nariman (Tractor Sazi)

Met een bescheiden lengte van 165 cm is Saman een lastig te vangen aanvaller. Dat blijkt ookw el uit deze enorme solo, die bovendien niet onaardig wordt afgemaakt.

2. John Guidetti (Jong Zweden)

Pas 22 en toch is het al drie jaar geleden dat hij aan dat droomseizoen bij Feyenoord begon. Deze zomer niet haalbaar voor de Rotterdammers en inmiddels door Manchester City voor de vijfde keer verhuurd, nu aan Celtic. Met de beloften van Zweden rammelde Guidetti op Cristiano Ronaldo-achtige wijze een vrije trap in de touwen (al mocht die van Neymar er ook zijn):

1. Thierry Henry (New York Red Bulls)

Inmiddels 37 jaar en elk seizoen komt hij nog wel eens langs in deze rubriek. Het meest merkwaardig aan de loopbaan van Henry is misschien wel dat ene half jaar bij Juventus in 1999. Gekomen in januari en spelend langszij Del Piero en Inzaghi, met in de rug spelers als Deschamps, Zidane, Conte en Davids kon het toch niet misgaan? Zeker met Marcello Lippi (Carlo Ancelotti was diens assistent) op de bank. En toch werkte het niet. In augustus van datzelfde jaar bracht Arsene Wenger Henry naar Londen en de rest is geschiedenis. Dit weekend toonde hij z’n klasse tegen Kansas City. Weergaloos.

    • Jules Seegers