Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Johnny Mnemonic

(Robert Longo, 1995). Keanu Reeves is een door allerlei gespuis belaagde koerier die een deel van zijn geheugen opofferde aan een in zijn hersenpan geïmplanteerde chip vol waardevolle, vertrouwelijke data. Hij wil zijn eigen herinneringen weer terug en accepteert daartoe een laatste royaal gehonoreerde opdracht. De capaciteit van zijn chip wordt daarbij ernstig overschreden, wat levensgevaarlijke gevolgen kan hebben als Johnny niet binnen vierentwintig uur van de bonkende data wordt verlost. Gebruikelijke, weinig inventieve sciencefiction.

FOX, 22.00-23.40u