In beeld

De wereld vol evenementen: van Color Run tot dierenwedstrijd

Het festivalseizoen is zo ongeveer ten einde. Begin juli schreef NRC Q nog dat er nog nooit in Nederland zoveel festivals plaatsvonden als dit jaar. Maar, we zijn niet de enige. Wereldwijd vinden er elke maand, en zeker nu, veel festiviteiten plaats. Een overzicht in beeld van afgelopen weekend. Van Duitse dierenwedstrijden, tot een herdenking in Frankrijk en een Color Run in Tokio. Genoeg om te zien dus.
Vuurwerk boven de Sint-Basiliuskathedraal tijdens de laatste dag van het Internationale Militaire Muziekfestival in Moskou.
Reuters / Maxim Zmeyev
Deelnemers aan de historische reliekenstoet rusten even uit. De stoet is onderdeel van het religieus-culturele evenement de Heiligdomsvaart.
ANP / Marcel van Hoorn
Een Gay Pride-deelnemer in Santiago, Chili.
Reuters / Eliseo Fernandez
Mensen laten papieren lantaarns op tijdens het herfstfestival in het Chinese Yichun.
Reuters
Geschiedenisliefhebbers staan bij chauffeurs van klassieke taxi-auto's tijdens een parade ter gelegenheid van 100ste jubileum van de Slag bij de Marne in Parijs. Parijse taxi's moesten van het Franse leger soldaten transporteren tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Reuters / Gonzalo Fuentes
Hond Tyson draagt een renner op zijn rug tijdens een hondenrace in Wernau, Zuid-Duitsland.
AFP / DPA / Sebastian Kahnert
Mensen nemen deel aan de jaarlijkse Tai-Hang-vuurdrakendans in Hong Kong tijdens het jaarlijkse herfstfestival.
AFP / Alex Ogle
Deelnemers aan de Color Run in Tokio vieren het behalen van de eindstreep.
AP / Eugene Hoshiko
Konijn Lenny springt tijdens een konijnenspringcompetitie in het Duitse Weissenbrunn.
AP / Jens Meyer
Vissers dragen een beeld van de Hindoeïstische god Ganesh de Baai van Bengalen in tijdens het tien dagen durende festival Ganesh Chaturthi.
Reuters / Badu
Deelnemers springen in een bak met ijswater tijdens het evenement 'Zware modder' in het Duitse Arnsberg. Tijdens de wedstrijd moeten de deelnemers langs meerdere militaire obstakels zien te komen.
Reuters / Ina Fassbender
Een deelnemer van 'Zombies overleven' in Madrid maakt zich klaar om mee te doen aan de wedstrijd. Het scenario is dat de deelnemers voor één nacht worden opgesloten in een stad. Doel: een nacht overleven. Als je bent aangeraakt door een zombie, ben je af.
Reuters / Susana Vera
Napalese mannen drinken wijn afkomstig van het standbeeld 'Shwet Bhairav' (de god van bescherming) op tweede dag van het Indra Jatra-fesitval in Kathmandu.
AFP / Prakash Mathema
Andy Deutchle gooit al zijn gewicht de strijd tijdens een wedstrijd kogelwerpen in het Schotse Braemar.
Reuters / Russell Cheyne
Gondel de 'Bucintoro' leidt een parade van historische Venetiaanse boten tijdens een bootrace in Venetië.
AP / Luigi Costantini
Pro-democratische activisten worden bespoten door een waterkanon tijdens een 'verzetsworkshop' in Hong Kong. Volgens de deelnemers dient de workshop ter voorbereiding van acties van de Occupy-beweging.
AFP / Alex Ogle
Mensen, verkleed als figuren uit Asterix & Obelix, nemen deel aan de ballonnenparade tijdens het jaarlijkse Stripboekenfestival in Brussel.
AFP / Emmanuel Dunand