Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Paarlberg vecht door tot aan Europees Hof

De veroordeelde vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg stapt naar het Europees Hof. Dat meldde het televisieprogramma KRO Brandpunt gisteravond in een reportage. De vastgoedhandelaar hoopt aan te kunnen tonen dat hij de geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra niet heeft afgeperst. Afgelopen dinsdag werd Paarlberg door de Franse autoriteiten overgeleverd aan Nederland. Paarlberg is in Nederland tot vier jaar cel veroordeeld voor valsheid in geschrifte, oplichting en het witwassen van miljoenen euro’s die door Willem Holleeder van Willem Endstra werden afgeperst. Paarlberg is overgebracht naar een gevangenis om zijn straf uit te zitten.