Transavia moet de concurrentie aan met Ryanair, en wat de week verder interessant maakt

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Air France - KLM doet een aankondiging over dochterbedrijf Transavia, dat een serieuze concurrent moet worden van andere lowbudgetmaatschappijen in Europa. De verlieslijdende Frans-Nederlandse maatschappij heeft de vrachtdivisie net gehalveerd.

2. 9.9.2014. Wish we could say more. Hoewel Apple alsmaar marktaandeel verliest aan concurrenten, weet het technologiebedrijf nog altijd goed hoe het de aandacht op zich moet vestigen. Dinsdag presenteert Apple zijn nieuwste product(en). Is het de iPhone 6?

3. Mariette Hamer (PvdA) wordt woensdag officieel benoemd tot voorzitter van de Sociaal Economische Raad, ook wel het symbool van het polderoverleg. De SER, waarin werkgevers en vakbonden zitten, geeft de overheid gevraagd en ongevraagd advies. Onlangs nog over de toekomst van de bedrijfsarts.

4. De pinautomaat verdwijnt langzaam van het platteland. Om te voorkomen dat er straks in bepaalde regio’s helemaal niet meer gepind kan worden, bespreekt de Tweede Kamer de verspreiding van geldautomaten.

5. In Den Haag spreken ze deze week ook over rampentrein Fyra. Want wanneer gaan de treinstellen van het rangeerterrein in Amsterdam-Oost terug naar Italië?

6. Hoe gaat het met Nederlandse huishoudens, met ondernemingen, de arbeidsmarkt? Woensdag presenteert het CBS een doorsnede van de Nederlandse economie in 2013.

7. Altijd al een benzinestation willen uitbaten? De Rijksoverheid veilt woensdag de huurrechten van zeven pompstations langs snelwegen, met Hollandse namen als de Witte Molen en Bloemheuvel.

    • Annemarie Sterk