Russinnen vellen Hingis in dubbelfinale US Open

De Russische Ekaterina Makarova (L) en Elena Vesnina vieren de overwinning. Foto AFP

Martina Hingis heeft op de US Open geen beslag weten te leggen op de dubbeltitel. De Zwitserse en haar Italiaanse partner Flavia Pennetta werden in de finale verslagen door Jekaterina Makarova en Jelena Vesnina uit Rusland: 2-6, 6-3, 6-2.

De 33-jarige Hingis keerde vorig jaar na een lange afwezigheid terug op de baan en stond voor het eerst sinds 2002 in een grandslamfinale. “Het was een geweldige reis”, zei ze na afloop over haar toernooi in New York. Hingis won in het verleden al voor haar 22e negen dubbel- en vijf enkeltitels op grandslamtoernooien.

Voor Makarova en Vesnina was het de tweede grandslamtitel in het dubbelspel. De beslissende punten in de finale vielen in de laatste set. Op 3-2 dachten Hingis en Pennetta de Russinnen te hebben gebroken, maar na een challenge bleek de bal een millimeter naast de lijn te zijn beland. Vervolgens wonnen Makarova en Vesnina drie games en stelden de zege veilig. (Novum)