Recordaantal bezoekers Wereldhavendagen

Marineschip de Karel Doorman ligt aangemeerd in Rotterdam tijdens de opening van de Wereldhavendagen. Foto ANP / Remko de Waal

De Wereldhavendagen in Rotterdam hebben een recordaantal bezoekers getrokken: 450 duizend mensen namen dit weekend een kijkje achter de schermen van de Rotterdamse haven.

Het evenement trok tot deze editie elk jaar zo’n 400.000 bezoekers, nu dus 50.000 meer.

Op en rond de Maas waren vrijdag, zaterdag en zondag tientallen schepen en bedrijven te bezichtigen. Ook waren er demonstraties en een cultureel programma. Het nieuwste en grootste marineschip Karel Doorman trok het meeste aantal bezoekers, meldt persbureau Novum. De afgelopen drie dagen namen twintigduizend mensen per dag een kijkje op het schip. Van begin tot eind stond er zondag een rij van tweehonderd meter van mensen die het schip wilden bezoeken.

Het maritieme evenement werd dit jaar voor de 37e keer georganiseerd. Vorig jaar trok het evenement in de Rotterdamse haven nog vierhonderdduizend bezoekers. Ook in de stad werden diverse evenementen georganiseerd.

    • Niels Posthumus