Joan Rivers vandaag in besloten kring begraven

Bloemen en foto's voor het voormalige huis van Joan Rivers in Manhattan. Foto Reuters / Carlo Allegri

Joan Rivers wordt vandaag in besloten kring begraven in New York. De uitvaart vindt in de ochtend, lokale tijd, plaats in Temple Emanu-El in Manhattan. De 81-jarige comédienne overleed donderdag, nadat ze vorige week een hartstilstand kreeg tijdens een operatie aan haar stembanden.

Rivers, van joodse komaf, was zelf vaak in deze synagoge aanwezig, schrijft persbureau AP. Rabbijn Joshua Davidson leidt de ceremonie. “We rouwen samen met haar familie, vrienden en alle andere miljoenen mensen die ze gelach en plezier heeft gebracht”, zei de rabbijn eerder deze week in een verklaring.

‘Ik hoop dat Meryl Streep in verschillende accenten huilt’

Over de uitvaart zijn verder geen details bekendgemaakt. Wel sprak Rivers in haar boek I Hate Everyone… Starting with Me, dat in 2012 verscheen, uit dat ze een grote Hollywood-begrafenis wilde. Zo hoopte ze dat actrice Meryl Streep tijdens de dienst zou ‘huilen in verschillende accenten’.

Volgens ingewijden komt een deel van die wens uit. Zo zou er naar de synagoge een rode loper worden uitgerold om Rivers, die in het programma Fashion Police commentaar leverde op wat de sterren droegen, te eren. De comédienne wordt naar verluidt met het tapijt begraven, zo schrijft persbureau Novum.

Lees ook: Overleden comédienne Joan Rivers was ook privé een grappenmaakster