Griekse Appie

Agiorgitiko. Wat druif betreft is dat zo’n beetje de Albert Heijn van Griekenland. Want is zo’n beetje in iedere postcode te vinden. Kortom, de meest aangeplante soort van het land. Verzorgt van licht rood tot dikke deuren. De importeur annonceert dat we met zijn Estate Constatin Gofas 2011 uit Nemea met de laatste vandoen hebben (Andere

Agiorgitiko. Wat druif betreft is dat zo’n beetje de Albert Heijn van Griekenland. Want is zo’n beetje in iedere postcode te vinden. Kortom, de meest aangeplante soort van het land. Verzorgt van licht rood tot dikke deuren. De importeur annonceert dat we met zijn Estate Constatin Gofas 2011 uit Nemea met de laatste vandoen hebben (Andere Wijn; € 13,50).

‘Doet zowaar denken aan een rijpe Bordeaux,’ meent hij.

Nu vind ik dat dit vaker niet dan wel een aanbeveling is.

Bovendien vraag ik mij af of deze wijnmaker in de Peloponnesos dat wel als een compliment beschouwt. Misschien is-ie blijer met de mededeling dat dit onvergelijkbaar rood is.

En van een diepgaande kwaliteit. Frambozen met een roze pepertje. Pruimen met een snufje kaneel. Kersen met kaneel. Aardbeien uit de vruchtenbowl.

De tannine dweept met zachte stem.

Heeft Appie niet. Die heeft een lawaaiige filiaalchef op de tv.